Wat is HIP Express?

HIP Express is kosten besparen en tegelijkertijd gebruik maken van nieuwe mogelijkheden. Zoals voicemail ontvangen via e-mail en afluisteren via een smartphone. Of een gesprek naar het vaste nummer opnemen met uw mobiele telefoon. HIP Express is een makkelijk VoIP product en gewoon te gebruiken met de bestaande internetaansluiting.

HIP Express One

HIP Express One is een VoIP-pakket, dat de enkele (analoge) telefoonlijn vervangt. Speciaal ontwikkeld voor het MKB. Bellen via HIP Express One levert de klant namelijk minder kosten op dan wanneer deze gebruik maakt van een analoge lijn. Zowel de vaste kosten als de belkosten zijn lager. Bovendien biedt HIP Express One een aantal handige mogelijkheden, waaronder doorschakelen, voicemail met kopie via e-mail en een webportal voor instellingen en facturen.

Via uw telefoon kunt u vrijwel alle instellingen configureren. Dit kan ook via een internetportal. Ook heeft de u via deze internetportal toegang tot uwfacturen, en vindt u hier een overzicht van de belkosten.

HIP Express One2Go

Met HIP Express One2Go heeft u dezelfde mogelijkheden als met HIP Express One. Maar daarnaast kunt u met deze variant één of meerdere telefoons gebruiken om een inkomend gesprek aan te nemen: Simring, ofwel gelijktijdig rinkelen. Zoals het toestel op de zaak, én een mobiele telefoon.

Voor het simultaan overgaan geldt een maximum van 8 nummers, waarnaar kan worden doorgeschakeld.

HIP Extra toestel

Wilt u bellen en gebeld worden met twee toestellen tegelijk? Dan kunt u een extra toestelaansluiting aanvragen. Voor dit toestel krijgt u extra inloggegevens, waarmee u het toestel kan aanmelden op de telefooncentrale. Voor zo’n extra toestel moet uw modem beschikken over een tweede analoge aansluiting. Heeft u deze niet, dan kunt u een tweede ATA met analoog toestel of een IP-telefoon aansluiten. Een extra toestelaansluiting kan ook worden besteld om te bellen en gebeld te worden via een softphone op PC, laptop of smartphone (Android of iPhone).

Extra pakket

Heeft u een kantoor buitenshuis en wilt u daar ook een aansluiting? Of misschien wilt u naast uw zakelijke lijn een aparte privéaansluiting? Dan kunt u gewoon een tweede HIP Express One of One2Go VoIP-pakket bestellen met een eigen telefoonnummer.

Wilt u twee aparte lijnen met elkaar verbinden? Dan kan dat dankzij de extra functionaliteit van HIPExpress One2Go: wordt u  gebeld op de zaak, dan kunt u uw telefoon simultaan laten overgaan op het nummer thuis en op uw mobiele telefoon. Zo bent u altijd bereikbaar.

Fax via e-mail

Heeft u nog een faxnummer? En ontvangt u nog regelmatig faxberichten? Dan kan de fax optie worden aangevraagd. Faxen die worden verzonden naar het faxnummer, worden doorgestuurd naar een e-mailadres. Ook is het mogelijk een tweede e-mailadres op te geven voor een CC van het faxbericht.

De transport van faxberichten is oorspronkelijk ontworpen voor het analoge telefonienetwerk. Om faxberichten via een IPnetwerk te versturen, is het T38 protocol ontworpen. Het overzetten van faxberichten van het analoge telefonienetwerk naar het digitale VoIP-netwerk blijkt niet altijd vlekkeloos te werken. Zo kan het gebeuren dat (met name lange) faxen niet goed aankomen bij de ontvanger.